YEMEK ŞEFİ

Nefis Kolay Su Böreği Tarifi

0

MALZEMELER

  • 5 yumurta(yumurta sevmeyenler 4 tane kullanabilir ben öyle yaptım)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • Erişte hamuru gibi sert olacak miktarda un
İçi için
  • Yarım kilo beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Arasına sürmek için
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Haşlamak için su ve iri tuz


YAPILIŞI

Besmeleyle başlayalım ki böreğimiz güzel lezzetli ve bereketli olsun:)
~Bismillahirrahmanirrahim~
Su böreği yapmaktan korkanlar bu tarifi denemeli bence bende yapamam sanıyordum .Ama denedim ve gördüm ki aslında gayet basitmiş;)
Öncelikle yumurta ve suyumuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Tel çırpıcıyla karıştırabilir siniz. Sonra üzerine un ve tuzu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yapıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzu 12 bezeye ayırıyoruz .Bezeler mandalina büyüklüğünde olacak. Bezelerin üstünü nemli bir bezle örtüp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. Hamurumuzu dinlenirken diğer hazırlıkları yapalım. Geniş bir tencereye bolca su koyup içine 2 yemek kaşığı iri tuzumuz dan atıyoruz. İç harcı içinde maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz. Ve bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı da karıştırıp hazır bekletiyoruz. Tepsimizi de yağlıyoruz. Hepsi hazır beklesin;)Bu arada hamurumuz dinlenmiştir .Sanırım. Hamuru açmaya başlamadan önce suyun ve yağın altını açıyoruz ki su kaynasın yağ erisin ve hazır olsunlar. Eriyince yağın altını kapatıyoruz. Birde yine geniş bir kaba soğuk su koyup hazır edelim. Gelelim hamurumuza her bir bezeyi tepsiden biraz büyük olacak ince bir şekilde açıyoruz. Açarken yapışmaması için un kullanıyoruz. Açtığımız hamuru hafifçe katlayıp kenara alıp üstünü örtüyoruz ki kurumasın. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Sonra ilk yaptığımız beze den başlayarak haşlayalım. Kaynayan suyun içine yavaşça düzgün bir şekilde bırakıyoruz ve kaşık yardımıyla üzerine de su gelmesini sağlıyoruz. 30 saniye kadar haşlayıp dikkatlice iki kaşık yardımıyla alıp soğuk suyun içine bırakıyoruz. Soğuk sudan elimizle alarak hafif sıkıyoruz ki suyu aksın ve yağlanmış tepsimize büzdürerek koyuyoruz .Üzerine 2-3 yemek kaşığı erittiğimiz yağdan gezdiriyoruz. (bu işlemleri yaparken yufkalar biraz yırtılabilir ama sorun değil)diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. 4. Ve 8. Yufkalardan sonra peynirimizi koyuyoruz. Arada soğuk suyumuzu değiştiriyoruz. Bütün yufkalar bitince en üstteki yufkaya da 2-3 kaşık yağ gezdiriyoruz ve pişerken kabarmaması ve sonra daha kolay kesilmesi için böreğimizi çok derine inmeden dilimliyoruz. Fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Biraz soğuyup dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsunn.
{anlatım karışık gibi görünebilir .Resimlerle de yardımcı olmaya çalıştım .İnşallah};)



YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

0 yorum:

Yorum Gönder