YEMEK ŞEFİ

Muzlu Kakaolu Büsküvili Pasta Tarifi

0
Muzlu Kakaolu Büsküvili PastaMuzlu Kakaolu Büsküvili Pasta malzemeleri:



  • 2-2,5 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 75 gram sütlü çikolata
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 paket kakaolu kare bisküvi
  • ara katlara 1 ince dilimlenmiş muz

  • yapılışı:

    1. Tencereye sütü, nişastayı, toz şekeri, kakaoyu koyalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırarak pişirelim.
    2. Kapattıktan sonra 1 paket kremamızı ve minik parçalara ayırdığımız çikolatamızı muhallebimizin içerisine koyalım.
    3. 5-6 dakika blenderdan geçirip pürüzsüz bir krema elde edelim.
    4. Bir tabağa bisküvileri enlemesine 6 bisküviyi 2'li olarak dizelim.
    5. Biraz kakaolu kremamızdan üzerine ince bir şekilde dökelim ve yayalım.
    6. Tekrar bir kat bisküvi bu sırada muz parçaları ve bisküvi ve krema olarak malzemelerimiz bitene dek işleme bu şekilde devam edelim.
    7. Son olarak en üste kremanın kalanını da bisküvilerin üzerine döküp güzelce yayalım.
    8. Pastamız soğuduktan sonra buzdolabına koyalım ve 2-3 saat dinlendirelim.
    9. Kakaolu, bisküvili pastamızı dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz



    YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

    0 yorum:

    Yorum Gönder