YEMEK ŞEFİ

Fırında Kumpir Tarifi

0

Fırında Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta ya da büyük boy 2 patates (kişi sayısına göre),
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
İçi için;
  • İstediğiniz malzemeler.
  • Kornişon turşu, mısır, dilimlenmiş zeytin, közlenip dilimlenmiş kırmızı biber.
  • Arzuya göre ketçap ve mayonez.
  • Rus salatası veya Amerikan salatası da ilave edilebilir.
fırında kumpir ile ilgili görsel sonucu





Yapılışı

Fırın 220° ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.
Patatesler iyice yıkanıp kabukları fırça ile temizlenir ve kurulanıp fırın tepsisine koyulur.
Patateslerin üzeri çatal ile bir kaç yerden delinir ve iyice ısınmış olan fırına atılıp, 1 saat kadar pişirilir.
Patatesler pişince fırından alınır ve üst kısmındaki kabuk açılıp, zedelemeden içi çatalla ezilir.
Sıcağı geçmeden içerisine tereyağı, kaşar rendesi, tuz ve karabiber eklenip, çatalla güzelce harmanlanır.
Hazırlanan kumpir içerisine, arzu edilen malzemeler koyulur ve hemen servise sunulur.
Not; Ben patatesleri pişirirken, alüminyum folyo kullanmadım, direk fırınladım. İllede sarmak isterseniz, yağlı kağıt ile sarabilirsiniz.



YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

0 yorum:

Yorum Gönder