YEMEK ŞEFİ

Erişteli Yoğurti Çorbası Tarifİ

0

Erişteli Yoğurti  Çorbası ile ilgili görsel sonucuErişteli Yoğurti  Çorbası Tarifİçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 buçuk-6 su bardağı sıcak su.
Terbiyesi için;
  • 3 su bardağı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 adet yumurta,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • Sıvı yağ,
  • Nane.


Yapılışı

Tencereye sıvı yağ ile eriştelerin yarısı koyulur ve ocağın üzerinde rengi dönene kadar karıştırarak kavrulur.
Erişteler kızarmaya başlayınca üzerine 5 buçuk su bardağı sıcak su ilave edilip, kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca, içerisine kalan erişteler ilave edilip karıştırılır ve erişteler yumuşayana kadar kaynatılır.
Terbiyesini hazırlamak için, yoğurt, un ve yumurta, bir kap içerisinde, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
Erişteler yumuşayınca,içerisine azar azar hazırlanan terbiye ilave edilip, hızlı bir şekilde karıştırılır.
Hazırlanan çorba, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ve suyu ayarlanıp 5-10 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ile nane, küçük bir sos tavası içerisinde, kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kavrulan naneli sos, tenceredeki çorbanın üzerine ilave edilip karıştırılır ( arzu ederseniz, servis esnasında tabakların üzerine gezdirebilirsiniz).
Hazırlanan erişteli yoğurt çorbası, 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra, sıcak olarak servis edilir.
Not; Bütün yoğurt çorbaları gibi, bekledikçe kıvamı koyulaşacaktır. Sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu ölçüler ile 7-8 kişilik çorba elde ediliyor. Erişte ve yoğurt ölçüsünü yarıya düşürerek, çorbanın miktarını azaltabilirsiniz.
YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

0 yorum:

Yorum Gönder